Anssi Kasitonni: Masa

2009 | kesto 10:49

Taiteilijan kuvaus teoksesta:

Vankilapakotarina, joka yhdistelee animaatiota, käsinukke-esitystä ja näyttelijäntyötä. Rinnakkaiset maailmat ja mittakaavat törmäävät vapautta kaipaavan Masa-marsun ja tämän omistajan toteuttaessa omia suunnitelmiaan. Teknisesti yllättävän taitava ja luova marsu valmistelee omassa pesässään monipolvisia pakosuunnitelmia, jotka tyssäävät aina marsun omistajan rakastavan huolenpidon aukottomaan muuriin. Elokuva sisältää mm. sähköisiä erikoisvimpaimia, bodausta, Steve McQueenin ja marsunkielisiä monologeja.

Katso Anssi Kasitonnin elokuva Masa. Kun olet katsonut sen kerran, mieti mistä elokuva kertoo. Mikä sen viesti on ja millaisia tuntemuksia se herättää? Katso elokuva uudelleen ja analysoi, miten teoksen äänet on rakennettu. Kuuntele mistä elementeistä ääniraita koostuu. Miten äänet on leikattu? Voit halutessasi tarkastella myös elokuvan muita kerrontatasoja.

Miten tarina on käsikirjoitettu? Miten se on kuvattu? Millaisia kuvakulmia ja kuvarajauksia
siinä käytetään? Miten kuva on leikattu? Kaikkia kerronnan tasoja ei pysty analysoimaan samanaikaisesti, joten on hyvä ottaa tarkasteltavaksi yksi asia kerrallaan. Elokuvan eri osatekijöiden analysointi on yksi parhaita tapoja oppia elokuvan tekemistä!

Sitten voit alkaa suunnitella omaa fiktiivistä lyhytelokuvaa. Animaation tekeminen on hyvin hidasta, joten oma teos kannattaa tehdä pääasiassa näyttelemällä.

Onnea matkaan!